LV EN

Rundāles pils

Zelta zāle ir pils greznākā telpa. Sienu apdare ar divkrāsu mākslīgo marmoru un zeltītiem stuka veidojumiem piešķir telpai reprezentablo spožumu, kas atbilst hercoga troņa un audienču zāles uzdevumam. Griestu gleznojums attēlo valdnieka apoteozi. Zelta zālē manāms gan Versaļas pils iespaids.Parkets pilnībā saglabājies no 18. gadsimta 60. gadiem.

Rundāles pils

Baltās zāle vēsturiski ir bijusi deju zāle. Sienas un griestus klāj virtuozs stuka dekors. Virs durvīm un logiem attēlotas pastorālas ainas, amati un nodarbes, zāles galos simboliski atveidoti četri pasaules pirmelementi. Slavena kļuvusi stārķa ligzda griestu centrālajā rozetē.

Melngalvju nams

Melngalvju nams celts 1334. gadā kā Rīgas pilsētas Rātslaukuma ansambļa sastāvdaļa, bet, sākot ar 1522. gadu, tas ir vairākkārtīgi pārbūvēts. Ēka celta kā sanāksmju un svinību vieta Rīgas sabiedriskajām organizācijām. Melngalvju nams un tā interjers atjaunots 1999. gadā.

Istaba jaunsaimniecībā

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir dibināts 1924. gadā. Juglas ezera krastā 87 hektāru teritorijā ir eksponēti vairāk nekā 100 tautas celtniecības objekti, kas stāsta par zemnieku dzīvi Latvijas laukos no 17. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta 30. gadiem.
© Latvijas kinoproducentu asociācija, 2024 »