LV EN

Turaidas pils

Viena no senākajām mūsdienās apskatāmajām viduslaiku pilīm Latvijā. Celta 1214. gadā.

Turaidas pils

Pēdējie pils iemītnieki pili pametuši 1776. gadā un kopš tā laika pils nav bijusi apdzīvota. Teju divu gadsimtu garumā pils pamazām pārvērtās drupās, līdz 20. gadsimta otrajā pusē tika uzsākti tās atjaunošanas darbi.

Jaunmoku pils

Neogotika ar jūgendstila elementiem. Pils celta 1901. gadā. Arhitekts Vilhelms Bokslafs.

Cēsu pils

Cēsu pils ir viena no lielākajām un izcilākajām viduslaiku pilīm Latvijas teritorijā. Saglabājušās drupas gandrīz visā pils augstumā

Kokneses pilsdrupas

Kokneses pils celta ap 1209. gadu un bijusi viena no lielākajām un labāk nocietinātajām pilīm Latvijā nozīmīgākā tirdzniecības ūdensceļa – Daugavas – labajā krastā.

Jaunpils

Jaunpils pils celta 1301. gadā kā Livonijas ordeņa cietoksnis. Viena no retajām viduslaiku pilīm, kas lieliski saglabājusi sākotnējo izskatu līdz mūsdienām.

Rīgas pils

Rīgas pils ir nozīmīga Vecrīgas dominante, viena no izcilākajām viduslaiku pilīm Latvijā. Celta 14. gadsimta 40. gadu beigās. Vairākkārt pārbūvēta un paplašināta. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Rīgas pilī ierīkota Latvijas Valsts prezidenta rezidence.

Rīgas pils

Rīgas pils ir Latvijas Valsts prezidenta oficiālā rezidence kopš 1922. gada, kad tika dibināts Valsts prezidenta postenis. Izņēmums ir Padomju laiki, kad pili atdeva komunistiskajai bērnu organizācijai – pionieriem. Pirmie Latvijas Valsts prezidenti ne vien strādāja, bet arī dzīvoja pilī.

Daugavpils pareizticīgo katedrāle

Daugavpils Svētā Borisa un Svētā Gļeba pareizticīgo katedrāle uzcelta laikā no 1904. līdz 1905. gadam. Būvēta pēc šķirsta (kuģa) baznīcas parauga.

Aglonas bazilika

Vēlais baroks. Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu bazilika ir nozīmīgs Latvijas katoļu reliģiskais centrs. Katru gadu 15. augustā Aglonā ierodas svētceļnieki, lai atzīmētu Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas dienu.

Liepājas pareizticīgo katedrāle

Bizantiešu stilā celtā katedrāle ir lielākais pareizticīgo dievnams Latvijā. Celta no 1900. līdz 1903. gadam.

Nīcgales katoļu baznīca

Neogotika. Nīcgales Dievmātes dzimšanas Romas katoļu baznīca ir Romas katoļu Rīgas metropolijas Rēzeknes-Aglonas diecēzes draudzes baznīca. Celta 1863. gadā.

Daugavgrīvas cietoksnis

Cietoksni kā pirmo pilsētas nocietinājumu 1608. gadā Daugavas grīvā cēla zviedru armija. Līdz pat Latvijas neatkarības atjaunošanai cietoksnis ir kalpojis militārām vajadzībām.

Daugavgrīvas cietoksnis

Cietoksni kā pirmo pilsētas nocietinājumu 1608. gadā Daugavas grīvā cēla zviedru armija. Līdz pat Latvijas neatkarības atjaunošanai cietoksnis ir kalpojis militārām vajadzībām.

Daugavgrīvas cietoksnis

Cietoksnim ir sešstūra zvaigznes forma, tā teritorija aizņem 20 hektārus.
© Latvijas kinoproducentu asociācija, 2024 »