LV EN

Rundāle

Nozīmīgākā baroka pils Latvijā. Tās arhitekts Frančesko Bartolomeo Rastrelli projektējis arī Ziemas pili Sanktpēterburgā un citas nozīmīgas ēkas Krievijas impērijas teritorijā. Rundāles pils muzejā atjaunoti vēsturiskie interjeri, iekārtotas izcilas ekpozīcijas.

Rundāle

Pils ansamblī ietilpst 16 ēkas, tā teritorija aizņem 72 hektārus. Pils vēsturiski kalpojusi kā Kurzemes hercoga Ernsta Johana Bīrona – Krievijas ķeizarienes Annas Joanovnas favorīta – vasaras rezidence un medību pils.

Rundāle

Pils ansambļa 72 hektārus lielajā teritorijā ietilpst pils ar kariešu pagalmu un zirgu staļļu kompleksu, baroka dārzs, parks, augļu dārzs, saimniecības ēkas, kanāli un dīķis, kā arī piebraucamais ceļš.

Rundāle

Rundāles pils parks ir viens no nedaudzajiem Eiropas vēsturiskajiem baroka dārziem, kas līdz pat tā atjaunošanas sākumam 1975. gadā saglabājis sākotnējo plānojumu bez būtiskām izmaiņām. Īpaši atzīmējams 10 hektāru lielais franču dārzs un 2 hektāru lielais rožu dārzs, kurā aug 2400 dažādu rožu šķirņu.

Jelgavas pils

Vēl viens Frančesko Bartolomeo Rastrelli meistardarbs. Pils nopostīta Otrā pasaules kara gados, bet padomju laikā atjaunota sākotnējā izskatā. Kopš 19. gadsimta 50. gadiem tajā mājo Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

Rūmenes muiža

1876. gadā neogotikas stilā celta muiža. Arhitekts Teodors Zeilers. Muiža atjaunota 2009. gadā, īpašu vērību piešķirot vēsturisko detaļu saglabāšanai.

Červonkas muiža

1870. gadā neogotikas stilā celta muiža.

Cirstu muiža

Neogotikas stils. Celta 1886. gadā.

Mežotnes pils

Pils celta no 1797. līdz 1802. gadam. Arhitekts Džakomo Kvarengi.

Mežotnes pils

Pils celta no 1797. līdz 1802. gadam. Arhitekts Džakomo Kvarengi.

Academia Petrina Jelgavā

Vēlais baroks/agrais klasicisms. Pils celta no 1773. līdz 1776. gadam. Arhitekts Severīns Jensens. Iesākumā tajā mita “Academia Petrina” un citas mācību iestādes, tagad – mākslas un novadpētniecības muzejs.
© Latvijas kinoproducentu asociācija, 2024 »