LV EN

Koka ēkas Rīgā

Vieta: Rīga, ĶīpsalaĶīpsala ir sala Daugavā, kuras platība – 1 km2. Vēsturiski Ķīpsalā dzīvojuši zvejnieki. Šodien Ķīpsala ir pazīstama ar savu izcilo koka arhitekūru, klusumu un lielisko skatu uz Vecrīgas panorāmu.

Koka ēka pie jūras

Tipiska zvejnieku koka dzīvojamā ēka.

Peldmāja Jūrmalā

Vieta: JūrmalaCelta 1911.–1916. gadā. Šeit visa gada garumā tika piedāvātas ārstnieciskās vannas. Padomju laikā ēkā atradās kūrorta poliklīnika. Restaurēta 2003. gadā.

Lauku māja

Daudzviet Latvijas laukos ir saglabājušās senas koka guļbūves ēkas, kas pārpilnas ar gadsimtiem senām tradīcijām.

Kuldīga

Viena no vecākajām Latvijas mazpilsētām, kas īpaši ievērojama ar koka arhitektūras apbūvi un seno ielu bruģi. Vēsturisko vērtību saglabāšanai šajā pilsētiņā tiek pievērsta īpaša uzmanība.

Dārza mājņa

Tipiska padomjlaika dārza mājiņa. Tolaik daudziem pilsētniekiem bija vasaras dārza atpūtas mājiņas ar nelieliem sakņu un augļu koku dārziem.

Brīvdabas muzejā

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir izveidots 1924. gadā. Juglas ezera krastā 87 hektāru teritorijā ir eksponēts vairāk nekā 100 tautas celtniecības objektu, kas stāsta par zemnieku dzīvi Latvijas laukos no 17. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta 30. gadiem.

Lauku māja

Latvijas laukos nekad nav trūcis turīgu ļaužu, kuri būvēja savām dzimtām lepnas mājvietas.

Šķūnis

Kad padomju vara apsviedīgākos zemes kopējus izsūtīja uz Sibīriju, bet pārējos piespieda strādāt kolhozā, daudzas plaukstošas saimniecības tika pamestas novārtā. Par tām tagad liecina vien grūstošas ēkas.

Jaunsaimniecība

Tipiska pagājušā gadsimta sākuma jaunsaimniecības dzīvojamā ēka.
© Latvijas kinoproducentu asociācija, 2024 »